Această comunitate online este un loc civilizat pentru discuții publice

Te rugăm să tratezi acest forum ca pe un bun propriu. Forumul aparține comunității și este un loc unde fiecare membru contribuie voluntar după posibilități și cunoștințe.

Regulile de mai jos au scopul de a oferi câteva repere pentru a putea face și menține acest forum ca un loc online civilizat pentru discuții utile și agreabile.

Îmbunătățește discuțiile

Ajută-ne să dezvoltăm și să menținem acest site ca un forum de discuții utile contribuind continuu pentru a îmbunătăți discuțiile, prin orice crezi de cuviință că servește comunitatea. Dacă nu ești convins(ă) că adaugi valoare discuției, urmărește răspunsurile celorlalți membri pentru o vreme și încearcă să adaugi un răspuns util la momentul oportun.

Temele discutate aici sunt importante pentru toți membrii prezenți, cât și pentru cei care se vor înscrie ulterior sau vor intra pe site în căutarea de soluții. De aceea trebuie să le iei în serios ca și cum ar fi subiectele și întrebările tale. Arată respect pentru toți cei care participă la discuție, dar și pentru discuția în sine.

O modalitate de a îmbunătăți discuțiile este aceea de a participa la cele care sunt deja în derulare. Este o bună practică să citești discuțiile existente înainte de a răspunde sau de a posta o discuție nouă. În acest fel vei beneficia de șanse crescute de a cunoaște membri cu interese similare cu ale tale.

Fii amabil(ă), chiar dacă nu ești de acord cu tot

Sunt situații în care nu vei fi de acord cu unele discuții și va trebui să-ți exprimi dezacordul. Nu este nici o problemă. Dar amintește-ți să critici doar ideile, nu oamenii. Va trebui să eviți:

 • batjocura
 • atacurile la persoană
 • să dai replici la adresa tonului postărilor în loc să răspunzi la subiect, la conținut.
 • contradicțiile de dragul contradicțiilor, fără argumente

În schimb, va trebui să oferi răspunsuri politicoase bazate pe argumente logice, care aduc valoare conversațiilor.

Implicarea ta contează

Conversațiile deja postate pe acest site dau tonul pentru cele viitoare. Ajută-ne să influențăm pozitiv viitorul acestei comunități prin implicarea ta în discuții care fac acest forum un loc util și interesant.

Sistemul pe care îl folosim oferă toate instrumentele necesare pentru a identifica orice fel de contribuții (bune sau rele): semne de carte, aprecieri, stegulețe de marcaj, posibilitatea de a răspunde, de a edita postări existente și altele. Folosește aceste instrumente pentru a-ți îmbunătăți propria experiență, dar și pe a celorlalți participanți.

Gândește-te că în fiecare zi trebuie să lași în urmă o comunitate mai bună decât ai găsit-o.

Dacă observi o problemă, semnalizeaz-o

Moderatorii au autoritate specială; ei răspund de acest forum. Dar în aceeași măsură fiecare membru are responsabilități față de comunitatea noastră. Depinde de fiecare dintre membri ca moderatorii să fie prietenoși sau să fie nevoiți să aplice măsuri neplăcute pentru cei care creează probleme.

Dacă observi comportamente nepotrivite, nu răspunde în acele discuții. Răspunsurile nu vor face decât să încurajeze pe cei care creează probleme, pierzând timpul tuturor. Semnalizează aceste discuții. Dacă există un anumit număr de semnalizări, vom interveni fie automat fie direct prin moderatori.

Pentru a menține bunul mers al comunității, moderatorii au drepturi depline a elimina oricând orice fel de conținut și orice cont de utilizator, indiferent de motiv. Moderatorii nu monitorizează postările înainte de publicare și nici ei, nici administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru nici un fel de conținut postat de ceilalți membri.

Fii civilizat(ă) întotdeauna

Nimic nu distruge o conversație bună mai repede decât lipsa bunului simț:

 • Fii civilizat(ă). Nu posta nimic din ceea ce o persoană ar considera ca fiind conținut ofensator, abuziv sau care instigă la ură.
 • Menține discuția curată, fără cuvinte obscene sau cu aluzii vulgare.
 • Respectă toți membrii. Nu hărțui pe nimeni, nu vorbi în numele altora și nu posta informații personale ale altora.
 • Respectă acest site. Nu posta spam și nu-l vandaliza în nici un fel.

These are not concrete terms with precise definitions — avoid even the appearance of any of these things. If you’re unsure, ask yourself how you would feel if your post was featured on the front page of the New York Times.

This is a public forum, and search engines index these discussions. Keep the language, links, and images safe for family and friends.

Keep It Tidy

Make the effort to put things in the right place, so that we can spend more time discussing and less cleaning up. So:

 • Don’t start a topic in the wrong category.
 • Don’t cross-post the same thing in multiple topics.
 • Don’t post no-content replies.
 • Don’t divert a topic by changing it midstream.
 • Don’t sign your posts — every post has your profile information attached to it.

Rather than posting “+1” or “Agreed”, use the Like button. Rather than taking an existing topic in a radically different direction, use Reply as a Linked Topic.

Post Only Your Own Stuff

You may not post anything digital that belongs to someone else without permission. You may not post descriptions of, links to, or methods for stealing someone’s intellectual property (software, video, audio, images), or for breaking any other law.

Powered by You

This site is operated by your friendly local staff and you, the community. If you have any further questions about how things should work here, open a new topic in the site feedback category and let’s discuss! If there’s a critical or urgent issue that can’t be handled by a meta topic or flag, contact us via the staff page.

Termenii serviciului

Yes, legalese is boring, but we must protect ourselves – and by extension, you and your data – against unfriendly folks. We have a Terms of Service describing your (and our) behavior and rights related to content, privacy, and laws. To use this service, you must agree to abide by our TOS.