50 de milioane de conturi Facebook au fost sparte

facebook

#1

Facebook a anunțat o problemă majoră de securitate care afectează aproximativ 50 de milioane de conturi de utilizator. Compania a descoperit un atac prin care hackerii au obținut acces la aproximativ 50 de milioane de coduri de acces (token) pentru conturi de utilizator.

Breșa a fost identificată în funcționalitatea de previzualizare a profilului propriu ca și cum ai fi un alt utilizator.

După ce a descoperit atacul, Facebook a resetat token-urile pentru cele 50 de milioane de conturi afectate și pentru alte 40 de milioane de conturi, preventiv.

Utilizatorii ai căror token-uri au fost resetate au fost delogați din conturile Facebook, fiind necesară reautentificarea.

Facebook spune că breșa a fost remediată, dar funcționalitatea de previzualizare a profilului propriu ca și cum ai fi un alt utilizator este dezactivată temporar pentru toți utilizatorii.


#2

Ar fi bine să schimbați parola la Facebook, așa am făcut și eu astă-noapte! Nu contează că nu vă considerați importanți pentru hackeri, tot este bine să o faceți. Și asta, cât mai repede cu putință.


#3

Da, așa am procedat și eu. Știu, e incomod să intri iar după schimbarea parolei peste tot, dar am făcut asta ca să fiu sigur.

Dacă nu mai aveți încredere în Facebook, puteți să vă ștergeți contul, avem un tutorial pentru asta chiar aici