Ce sunt edițiile Windows N și KN ?


#1

Vezi articolul pe site https://www.wfl.ro/windows/ce-sunt-editiile-windows-n-si-kn/

Edițiile Windows N și Windows KN includ toate funcționalitățile din celelalte ediții Windows , mai puțin o serie de caracteristici multimedia și anumite aplicații și codecuri media preinstalate. Dacă aveți un PC cu o asemenea licență, pentru a folosi caracteristicile multimedia trebuie să instalați software suplimentar de la Microsoft sau de la terți.

Ce sunt aceste ediții N și KN ? Când au apărut ?

Aceste ediții nu sunt o noutate. Ele există încă de pe vremea Windows XP. Dacă știți că aveți o versiune Windows N sau KN pe PC, este important să descărcați vesiunea corespunzătoare Windows 10. Căile de upgrade la Windows 10 pentru edițiile N și KN sunt aceleași ca pentru ediția din care provin, adică ediția din care s-au scos funcționalitățile media. De exemplu Windows 7 Professional N va fi trece la Windows 10 Pro N.

Ce este ediția Windows N ?

Ediția N vine fără un media player preinstalat pe sistem. Această versiune a fost creată de Microsoft la cererea expresă a Comisiei Europene, care a amendat în 2004 compania cu 497 de milioane de Euro pentru comportament anti-concurențial. Includerea Windows Media Player, potrivit Comisiei, era incorectă față de competitori, iar Microsoft trebuia să ofere o ediție Windows alternativă, fără player. Compania a vrut inițial să denumească această ediție modificată Windows XP Reduced Media Edition dar comisia a obiectat că numele ar alunga cumpărătorii, așa că denumirea finală pentru Europa a fost stabilită ca Windows N.

Ce este ediția KN ?

Această ediție are la bază o decizie antitrust din Coreea de Sud. Limitările acestei ediții sunt următoarele : eliminarea funcționalității native Windows de redare media și a Windows Messenger. Decizia luată de Korea Fair Trade Commission (KFTC) a fost și ea însoțită de o amendă de 34 de milioane de dolari. Decizia Coreei de nord prevedea și o a doua ediție, Windows K care includea Windows Messenger cât și funcționalitatea nativă Windows de redare media. Ambele ediții includeau pe de asupra și link-uri spre aplicații realizate de companii competitoare, spre deosebire de edițiile obișnuite Windows. Diferența dintre decizia Curții Europene și cea din Coreea de Sud constă că în timp ce Microsoft a putut continua vânzarea edițiilor complete în Uniunea Europeană, în Coreea a vândut doar edițiile K și KN.

Ce pot face pentru a restaura funcționalitatea media dacă dețin o licență N, K, sau KN ?

Pentru toate aceste ediții, Microsoft oferă utilizatorilor posibilitatea de a descărca un media feature pack prin care funcționalitățile media sunt restabilite. [su_button url="http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=16546" target="blank" style="flat" background="#00adef" color="#ffffff" size="5" wide="yes" center="yes" radius="0" icon="icon: download"]Download Media Feature Pack pentru Windows 7 N și 7 KN cu Service Pack[/su_button] [su_button url="http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40744" target="blank" style="flat" background="#00adef" color="#ffffff" size="5" wide="yes" center="yes" radius="0" icon="icon: download"]Media Feature Pack for N and KN versions of Windows 8.1[/su_button] Un asemenea pachet există și pentru Windows 10: [su_button url="http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48231 " target="blank" style="flat" background="#00adef" color="#ffffff" size="5" wide="yes" center="yes" radius="0" icon="icon: download"]Media Feature Pack for N and KN versions of Windows 10[/su_button] IMPORTANT - dacă ați instalat November Update, TREBUIE instalat și acest pachet pentru ca Windows Media să apară în Add Features to Windows: [su_button url="https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=49919" target="blank" style="flat" background="#00adef" color="#ffffff" size="5" wide="yes" center="yes" radius="0" icon="icon: download"]Media Feature Pack for N and KN versions of Windows 10 - KB3099229 [/su_button] Află din acest articol ce funcționalități media lipsesc sau sunt incomplete în Windows 10 N și Windows 10 KN: