Cum pot verifica dacă un program este compatibil cu Windows 10?


#1

Vezi articolul pe site https://www.wfl.ro/windows/tutoriale-windows/cum-pot-verifica-daca-un-program-este-compatibil-cu-windows-10/

Windows 10 este prezent pe piață încă din 2015 și ar fi de așteptat ca aproape orice fel de program să ruleze pe acest sistem de operare. Cu toate acestea, pentru că anumite programe încă pot pune probleme utilizatorilor, Microsoft a creat o pagină specială unde puteți vedea popularitatea aplicațiilor desktop și de unde se poate deduce compatibilitatea lor cu Windows 10.

Cum pot verifica programul meu?

Dacă vreți să aflați despre compatibilitatea unui program cu Windows 10, acum puteți accesa un instrument online, numit Ready For Windows, cu ajutorul căruia puteți face rapid o verificare.
Pentru aceasta, accesați site-ul Ready For Windows, tastați numele aplicației sau al dezvoltatorului și apăsați Enter pe tastatură.
Pagina vă oferă posibilitatea de a selecta versiunea dv. Windows 10 și să filtrați căutarea după aplicații desktop, Microsoft Store, extensii pentru Microsoft Edge, Internet Explorer 11, sau pentru Office, sau chiar după furnizorul software.
Aplicațiile compatibile sunt marcate cu un cerculeț verde care conține o bifă albă. Lângă acest cerculeț este prezentă și o scurtă clasificare bazată pe nivelul de adopție al aplicației pe sistemele cu Windows 10. Am observat câteva variante mai răspândite:
  • Adopted (adoptată și compatibilă),
  • Highly Adopted (foarte răspândită și compatibilă)
  • Supported on Windows 10 (suportată pe Windows 10)
  • Supported on Office ProPlus (suportată pe Office ProPlus)
Așa cum probabil ați intuit, datele despre aplicații, extensii, despre software în general, provin din telemetria colectată de pe sistemele utilizatorilor. Pe măsură ce tot mai mulți utilizatori adoptă anumite aplicații și ele funcționează în Windows 10, ele apar în lista Ready for Windows. Dacă o aplicație nu are un număr semnificativ de utilizatori ea nu va fi prezentă în listă sau va fi postată cu observația că nu există date suficiente despre compatibilitatea acesteia cu Windows 10.
Eu nu văd sensul filtrului pentru aplicațiile din Magazinul Windows. De vreme ce ele sunt prezente în Store, automat sunt compatibile cu Windows 10. Singura parte utilă pentru acestea ar fi aflarea nivelul de adopție (popularitate) de către cei interesați de statistici.