Cum se resetează aplicațiile universale din Windows 10 Anniversary Update ?


#1

Vezi articolul pe site https://www.wfl.ro/windows/tutoriale-windows/reseteaza-aplicatiile-universale-windows-10/

Până acum, înainte de Windows 10 Anniversary Update, dacă utilizatorii întâmpinau probleme cu aplicațiile preinstalate sau cu aplicațiile descărcate din Magazinul Windows, era nevoie de recurgerea la PowerShell pentru resetarea acestora. În acest tutorial vă spunem cum se resetează aplicațiile universale din Windows 10 Anniversary Update direct din aplicația Settings. Anterior aveam alternativa de a dezinstala și reinstala aplicațiile instalate manual din Magazinul Windows, dar nu aveam soluții simple pentru aplicațiile preinstalate, ci doar comenzi PowerShell, așa cum am detaliat în acest articol :

Mai nou, odată cu Windows 10 Insider Preview build 14328, Microsoft a introdus opțiunea de resetare a aplicațiilor care nu funcționează corect pe PC. Procedura de mai jos este valabilă atât pentru aplicațiile preinstalate, cât și pentru cele pe care le instalați manual din Magazinul Windows.

1. Cum se rezetează aplicațiile UWP din Windows 10 ?

1.1. Apăsați combinația Windows + I pe tastatură pentru a accesa aplicația Settings, după care apăsați pe System : 1.2. Apăsați Apps & features, selectați din listă aplicația (3) care vă face probleme și apăsați link-ul Advanced options (4) de sub numele acesteia. 1.3. Apăsați butonul Reset : 1.4. Apăsați și cel de-al doilea buton Reset pentru a confirma ștergerea datelor asociate aplicației : 1.5. Odată ce se încheie resetarea aplicației veți vedea o bifă care confirmă terminarea operației : 1.6. Odată ce ați resetat aplicația cu probleme, reîncercați să o folosiți așa cum vă așteptați.

2. Ce pot face dacă resetarea aplicației nu rezolvă problemele ?

Dacă resetarea nu aduce rezultatele scontate pentru aplicațiile instalate manual de dv. din Magazinul Windows, încercați să le dezinstalați manual și să le reinstalați din Magazin.

3. Ce alte opțiuni avansate mai sunt disponibile pentru unele aplicații ?

Așa cum vedeți în captura de ecran de mai sus, pe lângă resetare, anumite aplicații dispun de opțiuni adiționale în secțiunea Advanced options, de unde se pot controla extensiile și alte suplimente descărcabile specifice acelei aplicații.

Concluziile mele

Resetarea aplicațiilor este cât se poate de utilă, mai ales pentru aplicațiile preinstalate cum ar fi Camera, Alarms, Groove, People, Mail, etc. , oferind utilizatorilor mai puțin experimentați posibilitatea de a le reseta în încercarea de a le repara. Din păcate am remarcat că până acum Microsoft nu oferă posibilitatea de resetare pentru Microsoft Edge.