Descarcă ISO Windows 10 1809 direct de la Microsoft

instalare-și-upgrade
download
windows-10

#1

Dacă nu vrei să folosești Media Creation Tool cu un stick USB pentru instalarea Windows 10 v1809, ai mai jos o metodă simplă pentru a descărca imaginea ISO direct de la Microsoft, fără a fi nevoie de software suplimentar.

Pentru a descărca imaginea ISO ai nevoie doar de browserul/ navigatorul web Microsoft Edge și de 5 GB de spațiu liber pe disc.

1. Deschide Microsoft Edge și accesează următoarea adresă:

https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10ISO

2. Apare textul pentru descărcarea Windows Media Creation Tool, cu care poți crea kit USB sau salva ISO:

3. Fă click dreapta pe pagină și apasă pe Inspect Element sau apasă tasta F12 din dreapta sus de pe tastatură pentru a afișa consola din partea inferioară a imaginii de mai jos.

Dacă nu ai Inspect Element în meniul contextual, deschide un tab Microsoft Edge nou și accesează about:flags din bara de adrese. În pagina care se deschide bifează Show ‘View source’ și ‘Inspect element’.

4. În partea de jos a paginii din Edge, pe bara neagră a consolei, apasă pe Emulation. În tabul astfel accesat apasă pe selectorul User agent string (1 mai sus) și alege Apple Safari (iPad) (2 mai sus). După ce pagina web se reîncarcă, derulează în jos (3 mai sus) pentru a accesa descărcarea ISO:

5. Acum apasă pe selectorul numit Selectați ediția și, sub titlul Windows 10 October 2018 Update apasă pe Windows 10 (1 mai sus) și apoi pe butonul Confirmați (2 mai sus).

6. Pagina se reîncarcă și acum poți alege limba pentru kitul ISO Windows 10 de descărcat. Accesează selectorul Alegeți una (1 mai jos), mergi la limba dorită în listă și dă click pe ea (2 mai jos), apoi apasă pe butonul Confirmare

7. Alege varianta necesară (32 de biți doar pentru PC-urile mai vechi de 3-4 ani care au instalați mai puțin de 4 GB memorie RAM) (1 mai jos), apasă pe ea și apoi alege unde salvezi fișierul (2 mai jos):

Reține numele fișierului pe care l-ai ales pentru a-l putea găsi ușor pe sistem după descărcare.
Mai departe, dacă vrei să faci un kit Windows 10 v1809 boot-abil, poți face asta folosind Rufus, ca în tutorialul de aici:


#2

Momentan nu am găsit un update cumulativ de la v1803 la v1809. Puteți salva și reîncerca următoarea căutare în Microsoft Update Catalog:

Caută 1809 pe site-ul Microsoft Update Catalog