Microsoft reia distribuția Windows 10 v1809, explică problema fișierelor șterse

actualizări-activare
windows-10

#1

Microsoft a finalizat investigațiile privind cauzele bug-ului care a dus la ștergerea datelor după upgrade-ul la Windows 10 v1809 și testează prin Windows Insider (din nou!) versiunea remediată a pachetului de instalare.

“Vom studia atent rezultatele, feedback-ul și datele de diagnoză de la Insideri înainte de a trece din nou la livrarea pentru publicul larg.” - după cum arată John Cable pe blogul Windows.

John Cable scrie că numărul de incidente reprezintă cam a suta parte dintr-un procent al instalărilor Windows 10 v1809, dar admite că pierderile de date sunt grave.

În aceeași postare se mai arată că pierderile au fost reduse la un minim tocmai pentru că Microsoft lansează noile versiuni treptat, monitorizând atent tot ce se petrece înainte de a trece la distribuirea pe scară largă.

Cu toate acestea, pentru v1809 Microsoft a sărit peste testarea prin inelul normal Release Preview pentru a putea lansa noua versiune odată cu evenimentul hardware de la începutul lunii.

Un alt aspect, și mai grav, a fost că rapoartele despre asemenea pierderi nu au fost primite doar acum de Microsoft. Atâta doar că sistemul de triere le-a făcut pierdute, neexistând o metodă de a marca severitatea unei probleme atunci când ea este raportată prin mijloacele pe care Microsoft le pune la dispoziție, respectiv Feedback Hub.

Vă reamintesc, Microsoft a blocat livrarea Windows 10 versiunea octombrie 2018 vinerea trecută, cu numai trei zile înainte de a trece la distribuirea acesteia pe scară largă, în urma rapoartelor despre pierderi de date la instalare, venite de la utilizatori.

Asemenea incidente arată că Microsoft are probleme cu testarea calității software, programul Windows Insider nefiind relevant și nici eficient în identificarea și prevenirea de lansări cu bug-uri.