Odată cu Windows 10 v1809, driverele pentru imprimante și scannere nu mai sunt incluse în kitul Windows

drivere-hardware

#1

Începând cu Windows 10 versiunea 1809 driverele standard, cu funcționalitate de bază pentru imprimante și scannere nu vor mai fi incluse în kitul de instalare, ci vor fi disponibile prin Windows Update.
În majoritatea cazurilor, instalarea de imprimante nu va fi afectată. Iată cum decurge acest proces odată cu Windows 10 v1809:

  • Cînd faceți upgrade la Windows 10, versiunea 1809, driverele deja instalate pentru imprimantele conectate la sisteme vor continua să funcționeze.
  • La instalarea unei imprimante noi, dacă PC-ul sau serverul care comandă imprimanta au acces la Windows Update prin Internet, driverul corespunzător este descărcat și instalat automat.
  • Dacă instalați o imprimantă nouă fără a dispune de o conexiune Internet, nu va fi instalat niciun driver în mod automat. În acest caz Windows va instala automat doar imprimantele noi cu tehnologie Mopria. Aflați mai jos ce este Mopria.

Mai multe detalii despre Mopria aici

Windows 10 v1809 introduce suportul pentru imprimantele Mopria

Odată cu Windows 10, versiunea 1809, Windows a adăugat suport pentru imprimantele Wi-Fi compatibile Mopria. Dacă nu aveți un driver compatibil pentru instalare, Windows 10 poate instala acest imprimante fără software sau drivere suplimentare.
Cele mai multe imprimante Wi-Fi suportă standardul Mopria. Pentru a afla dacă aveți o imprimantă compatibilă cu acest standard, consultați site-ul producătorului.

Via blogul Microsoft Windows 10 IT Pro