Trucuri Windows 10 - cum salvez imaginile Windows Spotlight ?


#1

Vezi articolul pe site https://www.wfl.ro/windows/tutoriale-windows/cum-salvez-imaginile-windows-spotlight/

Un cititor îmi spunea recent că a remarcat imaginile deosebite care apar pe ecranul de blocare prin Windows Spotlight și că ar dori să le poată folosi ca fundal pentru desktop. Urmați pașii de mai jos pentru a afla cum se poate face acest lucru. Haideți să vedem cum putem folosi imaginile care apar automat pe ecranul de blocare prin caracteristica Windows Spotlight ca fundal pentru desktop. Înainte de a trece la tutorialul propriu-zis, este foarte important să precizez următoarele: la fiecare pornire sau repornire a PC-ului, imaginea de pe ecranul de blocare este prin proiectare aceeași. Pentru a vedea și alte imagini din Windows Spotlight, trebuie să vă autentificați și să activați Spotlight, după care la fiecare blocare a ecranului făcută din contul vostru veți vedea diverse imagini preluate automat.

Cum procedez pentru a salva imaginile Windows Spotlight ?

1. Selectați textul din caseta de mai jos și copiați-l (click dreapta, Copy / Copiere):

%userprofile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets

2. Deschideți File Explorer, faceți click pe calea din bara de adrese, ștergeți conținutul (1), apoi lipiți adresa copiată mai sus în bara de adrese (2) și apăsați Enter: Imagini Windows Spotlight 3. Odată folderul accesat, selectați toate fișierele (Ctrl + A pe tastatură) și copiați-le în alt folder (eu am creat un folder în Pictures). 4. În folderul unde ați copiat fișierele, țineți apăsată tasta Shift în timp ce faceți click pe un spațiu alb din interiorul ferestrei (1). În meniul contextual care apare faceți click pe Open command window here (2):

[su_note note_color="#FFF7E0" radius="0" class="ytnote"]

ATENȚIE! În versiunile Windows 10 recente (Creators și Fall Creators Update), în meniul contextual veți vedea Open PowerShell window here în loc de Open Command window here, iar redenumirea nu va funcționa.

Soluția: După ce se deschide fereastra PowerShell, scrieți cmd în fereastră și apăsați Enterpe tastatură. Veți ajunge la Command Prompt în același folder și comanda ren * *.jpg de mai jos va funcționa.

[/su_note]

Imagini Windows Spotlight 5. Selectați și copiați comanda de mai jos:

ren * *.jpg

6. Faceți click dreapta în fereastra Command prompt pentru a transfera companda copiată acolo, după care apăsați Enter pe tastatură. Fișierele sunt redenumite, imaginile pot fi identificate: Imagini Windows Spotlight 7. Imaginea de pe ecranul de blocare (vedeți imaginea de la începutul articolului) poate fi folosită acum ca fundal pentru desktop: NOTĂ. Imaginile din folder apar atât pentru formatul pe lat, cât și formatul portret. Acestea din urmă pot fi folosite pe telefonul mobil sau pe o tabletă, de exemplu.