Update: Microsoft spune că poate ajuta la recuperarea fișierelor pierdute prin upgrade la Windows 10 v1809


#1

Vezi articolul pe site https://www.wfl.ro/windows/update-microsoft-spune-ca-poate-ajuta-la-recuperarea-fisierelor-pierdute-prin-upgrade-la-windows-10-v1809/

Șefa programului Windows Insider, Dona Sarkar, a anunțat pe Twitter că Microsoft are resursele pentru a ajuta la recuperarea fișierelor pierdute prin upgrade la Windows 10 v1809.

#WindowsInsiders If you've run into the "missing files after update" issue for 1809/October 2018 Fall update, please call our support line. They have the tools to get you back to a good state. This build is no longer available to download manually: https://t.co/Ce9WVILknp pic.twitter.com/fvisQi1c8g

— Dona Sarkar (@donasarkar) October 6, 2018

Astfel, utilizatorii care s-au confruntat cu pierderi de fișiere pot suna la linia de suport Microsoft, pentru că agenții de suport au instrumentele de recuperare. Totodată, pagina de suport Microsoft atrage atenția utilizatorilor afectați să nu folosească, pe cât posibil, înainte de a apela la suport, PC-urile afectate, pentru a evita suprascrierea fișierelor vechi în timpul funcționării Windows.

Încă nu este clar dacă Microsoft are un instrument anume pentru recuperarea datelor șterse sau care este metoda prin care ar recupera fișierele pierdute.

O discuție de pe Reddit arată că prima linie de suport Microsoft ar sugera folosirea funcției System Restore / Restaurare sistem.

Evident, dacă utilizatorul nu a dezactivat această funcționalitate Windows înainte de upgrade.

În acest caz utilizatorii sunt redirecționați către linia 2 de suport (avansată), care vor cere utilizatorilor acordul de conectare de la distanță pentru a verifica dacă există copii de siguranță și pentru a încerca recuperarea fișierelor prin sistemul NTFS. Desigur, această metodă de recuperare se bazează pe menținerea intactă a datelor prin neutilizarea sistemelor afectate.

[su_note note_color="#FFF7E0" radius="0" class="ytnote"]Pentru cei care nu cunosc cum funcționează această metodă: la ștergerea unui fișier, Windows nu îl distruge în totalitate, ci suprascrie o mică parte din acesta. Recuperarea fișierelor se bazează pe refacerea acelei mici părți, cu condiția ca sistemul să nu suprascrie mai departe din fișier pe măsură ce este PC-ul este utilizat.[/su_note]